Werken bij Zorgfix

Een gezegde luidt: Zorgen moet je niet maken, maar doen. Ben je het daarmee eens, dan hoor je bij Zorgfix. Want de teamleden van Zorgfix zijn doeners die met passie, professionaliteit en zachtmoedigheid hun taak vervullen. Ze houden van hun werk, want ze houden van mensen. Zij zijn Zorgfix. Ben jij het ook?

Zorgfix Thuiszorg helpt met kwalitatieve dienst- en zorgverlening haar cliënten om beter en langer zelfstandig te functioneren. Behalve een goede werkhouding en professionaliteit, verlangt dat ook respect en oprechte aandacht. We zijn immers bij de mensen thuis. Het is hun huis, het is hun leven.

Zorgfix teamleden luisteren actief naar de wensen van onze cliënten, geven hun ogen goed de kost en zijn alert op signalen. Daarom spelen wij snel in op (veranderende) de zorgbehoeftes. Daarom doen wij ons werk goed. Daarom krijgen wij het hoogste cijfer voor klanttevredenheid in de regio (een 9,1 in 2014). Dat we een 'winning team' vormen vervult ons met gezamenlijke trots, maar we vinden het niet belangrijk om te winnen. We willen excelleren.

Bij ons breng jij:
• Jij kunt op een energieke, actieve en respectvolle manier zorg thuis in huis brengen;
• Je creëert een omgeving waarin de cliënt zijn dagelijkse leven kan inrichten zoals hij of zij dat gewend is;
• Je draagt bij aan de hoge kwaliteit zorg, de deskundigheid en de slagvaardigheid waar de organisatie inmiddels bekend om staat;
• Je durft, wilt en kunt eigen verantwoordelijkheid nemen;
• Je kent je kwaliteiten en je houdt je aan grenzen;
• Je wilt je persoonlijk ontwikkelen om steeds beter te worden.

Bij ons vind jij:
• Een zelfstandige functie in een kleinschalige en groeiende organisatie;
• Een stimulerende omgeving waarin voldoende ruimte is om jezelf te ontwikkelen;
• Een beloning conform CAO VVT (afhankelijk van je ervaring en opleiding);
• Een prettige werkomgeving waar je zelfstandig werkt binnen een super leuk en professioneel team.

Interesse?

Wij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste, betrokken en gekwalificeerde werknemers. Je kunt solliciteren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier op deze website of door je cv te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of je kunt je CV persoonlijk komen afgeven bij het hoofdkantoor in Almere). Dit e-mailadres is ook te gebruiken voor extra informatie over werken bij Zorgfix, vacatures of voor contact met onze medewerkers.

Je komt binnen, start je computer. Die is eigenlijk al snel klaar om te gaan maar toch haal je nog even koffie (zonder koffie geen mens, toch?). Ok, eerst even de e-mails doorspitten. Vragen van medewerkers, een aantal sollicitaties, correspondentie met de ARBO-dienst. Niks bijzonders dus.

Na de mailtjes even een onderonsje met communicatie en planning. Wat is er nodig qua werving? Waar gaan we dat uitzetten en wie doet wat? Afgesproken, gaan we doen. Tijd voor nog een koffie.

Later vandaag nog de scholing voor de medewerkers, jij ging de inleiding doen. Wie zijn er aanwezig? Hadden we die andere collega’s niet uitgenodigd? Even achteraan. Is het al lunchtijd?

Na de scholing nog even terug naar de mailtjes. Een medewerker komt aan je bureau, schikt het even? Natuurlijk! Altijd tijd voor een gesprek. Hierna richting een sollicitatie, goede mensen die hebben we nodig. Krijg jij de Zorgfix-vibe? Het lijkt je wel wat, leuke meid ook.

Oh ja, er waren nog wat mailtjes. Is het al vijf uur? Geen paniek, morgen weer verder…

Niks is zo veranderlijk als werken op een planningsafdeling en in de zorg doen wij daar nog een schepje bovenop! Iedere dag weer doen wij ons best om de juiste mensen bij de juiste deuren te krijgen. Dit klinkt simpel maar in de zorg hebben we met veel factoren te maken.

Om te beginnen de cliënten, want die staan bij ons voorop. We proberen bijvoorbeeld zoveel mogelijk te voldoen aan wenstijden. Hierdoor zijn wijzigingen (op het laatste moment) extra lastig omdat hierdoor die, door jou zo mooi ingeplande route, een ware gatenkaas dreigt te worden.

Dit gegeven balanceer je vervolgens met (de inzetbaarheid) van het personeel. Wie zijn er beschikbaar? Welke medewerkers zijn er ziek of op vakantie? Welk niveau medewerker hebben we nodig voor een route? Werkt de medewerker met een auto of gaat deze op de fiets? Welke stagiaires lopen mee? Hoeveel uur is iemand inzetbaar? Kortom, een hele puzzel.

Omdat we mensen bedienen die de hele dag geholpen moeten worden (en onze collega’s ook maar mens zijn) komt het bovendien voor dat je buiten kantoortijd iemand uit de brand moet helpen. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

Ben jij iemand die dit wel aandurft? Dan ben jij wellicht diegene die we zoeken.

Zorgfix thuiszorg wil met kwalitatieve dienst- en zorgverlening cliënten helpen om langer zelfstandig te functioneren. We luisteren daarom actief naar de wensen van onze cliënten en spelen zo snel mogelijk in op de zorgbehoeftes. Als organisatie leggen wij grote nadruk op kwaliteit en stimuleren we onze collega' om zich te ontwikkelen.

Ben jij een zelfstandige verpleegkundige met onderstaande competenties, die graag een spil wil zijn bij een kleinschalige, groeiende organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als wijkverpleegkundige werk je nauw samen in een betrokken team met zorgmedewerkers, daarnaast werk je zeer zelfstandig in de wijk. Je vervult de schakelfunctie tussen cliënt, mantelzorgers en diverse (zorg)professionals. Naast je taken in de zorgverlening heb je ook een meer coördinerende en regisserende rol. Je adviseert en wijst door, signaleert en analyseert, niet alleen per cliënt, maar ook op wijkniveau.

Als MBO verpleegkundige (niveau 4) vervul je de schakelfunctie tussen cliënt, mantelzorgers en diverse (zorg)professionals en ben je verantwoordelijk voor het verzorgen en begeleiden van cliënten in de thuissituatie volgens het opgestelde zorgplan. Samen met een betrokken team collega's stem je de zorg af op de specifieke situatie van de cliënt. Hierbij vormen de wensen van de cliënt een belangrijk uitgangspunt.

Als verzorgende IG (MBO niveau 3) verleen je basiszorg aan de cliënt zoals omschreven in het zorgplan. Je observeert en rapporteert het verloop van de geleverde zorg en signaleert bijzonderheden. Je voert incidenteel bepaalde voorbehouden handelingen uit.

Als Helpende Zorg & Welzijn (MBO niveau 2) verleen je zorg en ondersteuning aan cliënten en begeleidt hen bij hun persoonlijke verzorging en welzijn. Je ondersteunt cliënten bijvoorbeeld met wassen, aankleden of het aantrekken van steunkousen.