Overzicht van vormen van zorg

Bij Zorgfix staat de vraag van de cliënt centraal. Die moet zo goed mogelijk worden beantwoord met ons zorgaanbod.

Zorgfix is een thuiszorgorganisatie, het gaat dus om thuiszorg. De zorg bij u in huis. Soms komen wij ook al naar een ziekenhuis of verpleeginstelling en heel soms verlenen wij onze thuiszorg op een andere plek waar wij onze cliënt verantwoord kunnen helpen. Zorgfix biedt drie categorieën thuiszorg: persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Veelal gaat het om een mix van activiteiten. Dat is logisch, want het zorgaanbod is immers afgestemd op uw vraag.

Verzorging

Persoonlijke verzorging geeft hulp bij de dagelijkse dingen, die u gewoon was zelf te doen, maar die steeds lastiger worden om te doen. Bijvoorbeeld uit bed komen, douchen en aankleden. Of een maaltijd nemen, naar het toilet gaan of normale huidverzorging. Een zorgprofessional van Zorgfix die u hierbij helpt noemen wij een verzorgende.

Verpleging

Wanneer meer medisch optreden nodig is, ontvangt u een vorm van verpleging. Dat is er in verschillende moeilijkheidsgraden. Verpleging betekent in elk geval wondverzorging, medicijnen toedienen, of injecties. Ook het geven/aansluiten van sondevoeding of een infuuspomp, diabetes- en stomazorg zijn verpleegkundige taken. Het zijn onze gediplomeerd verpleegkundigen, ook wel wijkverpleegkundigen of wijkzusters, die deze vorm van zorg op zich nemen. Ze hebben kennis, kunde en ervaring.

Specialistische verpleging

Zoals gezegd: er zijn verschillende niveau's van verpleging en Zorgfix is gespecialiseerd in een aantal complexere varianten. Dat komt door het hoge niveau van onze verpleegkundigen, die door hun kennis en kunde breed inzetbaar zijn. Enkele van onze specialisaties zijn:

  • Palliatief terminale zorg. Stervensbegeleiding, voor wie in de vertrouwde omgeving wil blijven tot het laatste moment. Een zware taak voor een verpleegkundige, die tegelijk deskundigheid, inlevingsvermogen en grote zorgvuldigheid verlangt.

  • Complexe verpleging. Meer aandoeningen tegelijk, vaak ook in combinatie met afgenomen geestelijk vermogen. Dat vraagt om veel kennis, ervaring en inlevingsvermogen van de verpleegkundigen.

  • Nachtzorg. Nachtzorg is geen specialistisch zorgaanbod op zichzelf, maar is vaak onderdeel van een andere zorgtaak. Veel zorgaanbieders gaan deze vorm van zorg uit de weg, waardoor veel van de nachtzorg in Almere door Zorgfix wordt geboden.

  • Specialistische verpleging. Dat is de verpleegkunde die u in het ziekenhuis of in een verpleeginstelling krijgt. Alleen nu thuis. Het zijn onze hoogst opgeleide verpleegkundigen die deze taak op zich nemen. Veel van hen deden ervaring op in het ziekenhuis.

  • Diabetes. Suikerziekte vereist grote zorgvuldigheid, veel controle en alertheid en soms ook snel handelen. Maar ook leefgewoonten kunnen veel verschil maken. Onze verpleegkundigen weten er alles van.

Begeleiding                    

Begeleiding is prettig voor wie het steeds moeilijker vind om aan het roer van zijn of haar leven te staan. Het gaat erom dingen niet te vergeten, dingen op de goede manier doen, goed voor jezelf zorgen. Begeleiding is meestal een mix van verschillende taken: verzorging, verpleging en dingen bespreken. Het vereist van onze verpleegkundigen kennis van zaken, groot respect en geduld en natuurlijk oprechte aandacht.