Een jaar geen huur? Een bijzondere oproep van Zorgfix. Leuk E-health en zorginnovatie, maar wat houdt dat precies in? En hoe kunt u hier aan mee doen?

Samen met Cinnovate (organisatoren van het populaire Forever Young Festival in Almere) doet Zorgfix Thuiszorg mee met het Fieldlabs-project. Hierin werken talentvolle studenten van het MBO ROC Flevoland samen aan projecten die (in de toekomst) een bijdrage kunnen leveren om de zorg in Nederland te hervormen met behulp van de nieuwste technologieën. De insteek is dat leerlingen van het ROC de kans krijgen om zorginnovatie op te zetten en te gebruiken in een 'echte' omgeving.

Hiervoor zijn wij op zoek naar gemotiveerde cliënten die actief participeren aan de inzet van zorgtechnologie. Met andere woorden, die bereid zijn om hierin mee te denken en te doen.

Waarom vergoeden wij een jaar gratis huur?
Om deze technologieën effectief te kunnen testen zullen deze op de werkvloer moeten worden ingezet. Daar waar wij een thuiszorgorganisatie zijn betekent dit dus bij u thuis. Hiernaast vragen we u te participeren in de praktijklessen door actief deel te nemen aan de opdrachten van studenten. Kort samengevat: u ontvangt de vergoeding van uw huurgelden voor het gebruik van uw woning als leeromgeving.

Aan welke technologieën moet u dan denken?
Denk hier bijvoorbeeld aan sensoren die een gevallen cliënt detecteren of een speciaal gasfornuis dat automatisch uitgaat. De ontwikkelingen staan niet stil dus wie weet wat voor technische snufjes er uit de koker komen!

Aanmelden
Dus bent u cliënt van Zorgfix of verwacht u dat er binnenkort zorg van onze zorgorganisatie nodig is en bent u geïnteresseerd om mee te doen? Vul dan het formulier hieronder in en maak kans op een jaar gratis huur!

 

Vul a.u.b. een correcte waarde in.
Vul a.u.b. een geschikte waarde in.
Vul a.u.b. een geschikte waarde in.
Vul a.u.b. een geschikte waarde in.

Op 23 september, de Dag van de Thuiszorg, organiseerde Zorgfix de Thuiszorgtour in het stadshart van Almere. Door deel te nemen aan de tour, konden bezoekers ervaren wat de thuiszorg eigenlijk inhoudt.

De vele sollicitanten wachten om de tour te starten.In de tourwagens van de Thuiszorgtour werden door acteurs thuissituaties nagespeeld. Bezoekers werden deelnemers door de 'huiskamers' binnen te gaan en werden geconfronteerd met een zorgbehoevend persoon, een overspannen mantelzorger of een andere voor de thuiszorg veel voorkomende kwestie. Sommigen wisten zich geen raad, maar de meeste mensen trokken zich het aan en kwamen in actie. "Wat kan ik doen?", was de meest gestelde vraag.

De Thuiszorgtour op dinsdag 23 september was gericht op zorgprofessionals en aankomende professionals. Er kwamen veel sollicitanten, maar onder de bijna 200 bezoekers meldden zich tal van passanten die nieuwsgierig werden van de vier bouwketen midden in het winkelhart. Ook zij maakten mee wat de zorg bij mensen thuis betekent.

De karavan op hot Forum in Almere.Zondag 28 september a.s. organiseert Zorgfix weer een Thuiszorgtour. Ditmaal echter gericht op buurtbewoners zelf. De scenes in de huiskamers hebben daarom ook een andere inhoud. Met de Thuiszorgtour beoogt Zorgfix de burenparticipatie te bevorderen.

Onze website is onlangs geheel vernieuwd. Die pagina die u nu bezoekt wordt binnenkort aangevuld.

Onze website is onlangs geheel vernieuwd. Die pagina die u nu bezoekt wordt binnenkort aangevuld.

Pagina 1 van 2