Respijtzorg in het eerste Logeerhuis van de Randstad

Mantelzorgers leveren vooral vrije tijd in om voor een naaste te zorgen. Dat toonde een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau eind maart 2015. Ook blijkt dat mantelzorgers die langdurige en intensieve zorg verlenen sneller ziek zijn dan mensen die geen naastenzorg verrichten. Kortom: mantelzorgers hebben het zwaar.

Dus af en toe een adempauze zodat de zware zorgtaak vol te houden is. Dat lijkt toch logisch? Echter; als het aankomt op het nemen van rust moeten mantelzorgers vaak ad hoc zelf iets regelen. Maar bij wie? Wie neemt de zorgtaken en de verantwoordelijkheid over? De regelgeving is niet bepaald transparant, en werpt vooral drempels op. Zorgfix erkent dit probleem.

Als zorgaanbieder is het onze taak om respijtzorg uiterst serieus te nemen. Respijtzorg is de tijdelijke overname van de complete zorg van een mantelzorger. Met het doel om de verzorger te ontlasten en de mogelijkheid te geven om er even echt tussenuit te gaan.

Bij voorkeur bieden we respijtzorg op een andere locatie dan thuis, zodat het ook een rustmoment voor de cliënt wordt. We zijn in gesprek gegaan met Het Parkhuys en hebben uitgebreid naar samenwerkingsvormen gekeken. Met succes: over een aantal weken opent het eerste Logeerhuis van de Randstad haar deuren!

Het Logeerhuis gaat respijtzorg tot in de puntjes bieden. Of het nu gaat om één overnachting, of om een verblijf van zes weken; onze logees worden volledig in de watten gelegd.

Uiteraard is er 24-uurs zorg, maar een gast kan ook meedoen aan diverse activiteiten, relaxen in de huiskamer met andere bezoekers of even tot rust komen in de eigen privékamer. Het kan straks allemaal, en alles onder één dak.

De mantelzorger kan met een gerust hart de deur even achter zich dichttrekken.

Houd de website de komende weken goed in de gaten: www.logeerhuisalmere.nl
Wilt u nu al meer weten? Bel ons gerust: 036-5370843

Gerelateerde items (op tag)