Eerste thuiszorgtour groot succes!

Bijna 200 mensen bezochten de Thuiszorgtour op het Forum. Op deze Dag van de Thuiszorg nodigden we kandidaten uit om te solliciteren naar een baan in de thuiszorg. Er kwamen veel sollicitanten, maar ook veel toevallige passanten wilden de tour doen. Ze vroegen zich af waarom er vier ogenschijnlijke bouwketen midden in het stadshart van Almere staan.

De contacten met de passanten waren een mooi voorproefje van de tour die we aanstaande zondag op het Leeuwardenplein gaan doen. Die is namelijk helemaal bedoeld om buren enthousiast te krijgen te participeren in de zorg.

 Susana Carvalho verwelkomt de gasten van de Thuiszorgtour.We steken als Zorgfix flink onze nek uit met de Thuiszorgtour en de Zorgkringkaart. We bedenken en doen iets dat nog niet eerder gedaan is: het enthousiasmeren van buurtgenoten om te participeren in de zorg van andere buurtgenoten.

Die burenparticipatie is onze verantwoordelijkheid helemaal niet en we krijgen er niet voor betaald. Maar we vinden wel dat we er een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Wij komen immers bij de cliënt thuis.

Wij brengen er de professionele zorg en dat gaat wel goed. Maar wij houden ook de vinger aan de pols, want we hebben een signaleringsfunctie. En dan zien we dat andere, aanvullende vormen van zorg voor een cliënt het verschil tussen lijden en leven kan PRS 9230032betekenen. Als buren een beetje ondersteunen, dan maken we samen de zorg completer en dus beter. En dat is waarom wij het doen. Zorg samen.  

Deelnemers aan de tour zien, beleven en ervaren de zorg aan huis. Tijdens de Thuiszorgtour introduceert Zorgfix tevens de Zorgkringkaart: het wie, wat en waar voor de cliënt.

Gerelateerde items (op tag)