"Wat doet de thuiszorg eigenlijk?"

Op 23 september, de Dag van de Thuiszorg, organiseerde Zorgfix de Thuiszorgtour in het stadshart van Almere. Door deel te nemen aan de tour, konden bezoekers ervaren wat de thuiszorg eigenlijk inhoudt.

De vele sollicitanten wachten om de tour te starten.In de tourwagens van de Thuiszorgtour werden door acteurs thuissituaties nagespeeld. Bezoekers werden deelnemers door de 'huiskamers' binnen te gaan en werden geconfronteerd met een zorgbehoevend persoon, een overspannen mantelzorger of een andere voor de thuiszorg veel voorkomende kwestie. Sommigen wisten zich geen raad, maar de meeste mensen trokken zich het aan en kwamen in actie. "Wat kan ik doen?", was de meest gestelde vraag.

De Thuiszorgtour op dinsdag 23 september was gericht op zorgprofessionals en aankomende professionals. Er kwamen veel sollicitanten, maar onder de bijna 200 bezoekers meldden zich tal van passanten die nieuwsgierig werden van de vier bouwketen midden in het winkelhart. Ook zij maakten mee wat de zorg bij mensen thuis betekent.

De karavan op hot Forum in Almere.Zondag 28 september a.s. organiseert Zorgfix weer een Thuiszorgtour. Ditmaal echter gericht op buurtbewoners zelf. De scenes in de huiskamers hebben daarom ook een andere inhoud. Met de Thuiszorgtour beoogt Zorgfix de burenparticipatie te bevorderen.

Gerelateerde items (op tag)