Rustig sterven

Dat het einde komt is zeker, maar hoe, dat is ongewis. Zeker is dat de meesten hun laatste dagen thuis willen doorbrengen. In de vertrouwde omgeving met - als het even kan - hun dierbaren nabij. Dan is vaak behoefte aan de verzorging met de intensiteit van een ziekenhuis en met de noodzaak van deskundige verpleging. Zodat de laatste levensfase waardig en waardevol blijft.

Best een lastig onderwerp. Maar wij van Zorgfix durven het toch gewoon bespreken. Palliatieve zorg en stervensbegeleiding zijn vormen van zorgverlening die bijzondere vaardigheden van onze Zorgfix teamleden verlangen. Verzorgenden en verplegenden moeten niet alleen doortastend, deskundig en professioneel zijn, maar ook bovengemiddeld zorgzaam en attent. Een aantal van onze teamleden is hierin gespecialiseerd. Ze kunnen de rots in de branding zijn van een onstuimige levensfase. Dat kunnen ze omdat ze er het talent voor hebben en omdat ze geleerd en ervaren hebben hoe ze u het beste kunnen helpen.

Stervensbegeleiding is complexe zorg met een extra accent. Gedurende korte of langere tijd begeleiden onze mensen de cliënten en hun dierbaren met verzorging of verpleging. Behalve extreme zorgvuldigheid bij medische handelingen, moet er ook aandacht zijn voor de emotionele momenten. En tot op het laatste moment is er ondersteuning van onze zuster, zoals voor het toedienen van medicijnen en het verzorgen van de cliënt. Zo bent u in goede handen en niet alleen.

Hoe vraagt u persoonlijke verzorging of verpleging aan?